Organisten

Jeg har været organist siden jeg i 1985 startede ved to små midtfynske kirker.

Studerede herefter ved Sweelinck konservatoriet i Amsterdam hos Professor Hans van Nieuwkoop 1989-90 og tog Kirkemusikalsk diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 1996 med Professor Hans Fagius som lærer i kunstspil.

Mesterkurser hos bl.a Harald Vogel, David Sanger, Anders Bondeman, H.O. Ericsson og Jon Laukvik (orgel) samt Lars Ulrik Mortensen (cembalo) samt Improvisationsstudier hos William Porter, Boston, USA, 1994

I de sidste 20 år har jeg spillet koncerter som solist/kammermusiker i det meste af Danmark samt Sverige, Tyskland, Holland, Østrig, Italien, Spanien, England, Frankrig, Polen samt i Japan, USA og Argentina.

Tilbyder bl.a følgende koncerter:

Orgel/Formidlings-koncert

“Orgel/Formidlings-koncert” med uropførelse – en koncert der bringer tilhørerne igennem 400 års dansk orgelmusik afsluttende med et nyskrevet værk af Povl Chr. Balslev – et værk der vil have en særlig tilknytning til netop jeres kirke. Indimellem fortælles der om musikken – denne formidling giver koncertgængeren en helt særlig oplevelse af koncerten.

(60 min.; pris 5000 kr. inkl. det nyskrevne værk)

Kunst og orgelmusik

“Kunst og orgelmusik” – en spændende oplevelse og et helt særligt koncept, hvor kunstneren Mai-Britt Schultz maler et billede i kirken med inspiration i Povl Chr. Balslev´s improvisationer på orgel. Efter ønske kan publikum selv vælge, hvilke melodier improvisationen skal indeholde og kan på den måde have en vis indvirkning også på maleriet. Publikum følger således processen i både musikken og maleriet!

(Ca. 60 min.; pris 8.000 kr. eller 14.000 kr. sidstnævnte er inkl. kunstværket (maleriet))

Duo-koncerter

“Duo-koncerter”– jeg har igennem tiden spillet koncerter med mange solister og kan derfor tilbyde koncerter sammen med bl.a:

  • Sangerinden Karin Thulemark
  • Fløjtenisten Eva Østergaard
  • Saxofonisten Morten Øberg
  • Cellisten Anne Vilain
  • Guitaristen Jan Schønemann
  • Trompetisten Mads la Cour
  • Percussionisten Esben Hansen og mange flere

Ring og hør hvis der er et særligt instrument I ønsker jeg skal komme og spille med. (Ca. 60 min.; pris ml. 6000-8000 kr.)

Salmer på utraditionel vis

”Salmer på utraditionel vis” Salmekvartetten bestående af Esben Hansen, slagtøj, Ole Hansson, bas, Preben Dueholm, elektrisk guitar og Povl Chr. Balslev leverer en forrygende koncert med fortolkninger af nye og gamle salmer – en skøn blanding af den gode melodi, rytme og improvisation!

(60-120 min.; 9.600 kr. + kørsel)

Prisme

“Prisme” – et fynsk ensemble, bestående af harpe, violin, harmonika og orgel, bestående af musikere med både klassisk og folkemusikalsk baggrund. Repertoiret er sammensat af enkel og stemningsfuld musik, primært nordisk og keltisk folketone, egne kompositioner og smukke arrangementer af danske salmer, ligesom fællessalmer indgår som en naturlig del af programmet se mere på www.prisme-music.dk

(Ca. 60 min.; pris 9000 kr. + kørsel)

POVL BALSLEV ::: TLF: 21 60 62 58